Sähkön kilpailutusAccounts

Free Trial

Projects

SSL

Storage

Fortum

Vakio​

75-300 €/kk

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Kiinteä kuukausihinta

Sopii hyvin kerros – tai rivitalo-asuntoon

Max 2000kWh/vuosi = 75€/kk

2000-3000kWh/vuosi = 120€/kk

3000-5000kWh/vuosi = 190€/kk

5000-8000kWh/vuosi = 300€/kk

4 laskua vuodessa

Fortum

Takuu 24kk

32,40 snt/kWh + 4,50€/kk

Edullisimpia 2 vuoden määräaikaisia sähkösopimuksia tällä hetkellä

-34% alennus perusmaksusta 2v ajan

Luotettavaa ja toimitusvarmaa sähköä 

Harvoja 24kk kiinteitä sopimuksia mitä tarjolla nyt on vaikean markkintatilanteen vuoksi


Halventuuko sähkö hinta tulevaisuudessa ?

Asiantuntijat ovat ennustaneet, että sähkönhinta tulee nousemaan vielä todella pitkään, kriisien ja yllämainittujen seikkojen vuoksi. Sähkönhintojen kehittymisen huomaa heti ensimmäisenä pörssisähkönhinnassa, kun pörssisähkönhinta tasaantuu niin tämä yleensä näkyy myöhemmin sähköyhtiöiden kiinteissä sähkösopimuksissa, joko niitä korotetaan tai sitten lasketaan, laskua ei ole näkynyt pitkään aikaan. Tämän vuoksi onkin hyvin tärkeä, että sähköjä tarkkaillaan aktiivisesti ja selvittää mikä sopimus palvelee omiakäyttötarpeita parhaiten, esim. Kerrostaloihin sekä rivitaloihin löytää erinomaisia sopimuksia kun näissä ei yleensä makseta lämmityksestä erikseen ja sähkösopimukset ovat kiinteitä.

Muut tekijät miksi sähkön hinta nousee

Sähkönhintoihin vaikuttaa myös virtuaalivaluutat esim. Bitcoinin suosio. Virtuaalivaluuttojen louhinta on yleistynyt suurelle tasolle, louhinta kuluttaa paljon sähköä ja sähköyhtiöt ovat pelkästään senkin vuoksi joutuneet korottamaan sähkön hintaa kun halvoilla sähkösopimuksilla, sähkön käyttö on ollut hyvinkin kulututtavaa. Virtuaalivaluuttojen kurssit ja sitä myöten louhintakin on onneksi hieman laantunut. Sähköautojen yleistyminen myös antaa suuren rasitteen sähköntuotannolle, joten ei ole ihme kun edellämainituista syistä sähkön hinta on suurimmillaan.
  • Sähkönhinta on nousussa vielä pitkän aikaa asiantuntijoiden mukaan ja hyvin todennäköisesti tulee vielä nousemaan hurjemmin, kerrostalossa ei kuitenkaan yleensä makseta lämmityksestä niin kerrostalon sähkönhinta ei niin paljoa vaikuta.
  • Vaikka sopimus on määräaikainen, mutta sen voi kuitenkin purkaa esim. jos kyseessä on muutto.

Toimituksen sähkösopimus arvostelu.

Soittamalla halvempi sähkösopimus ?

Tutkimustiimimme teki soitimme sähköntarjoajille, että saisko sähkön puhelimitse halvemmalla ? Hintoihin ei voitu vaikuttaa soittamalla, emmekä onnistuneet saamaan sähkösopimusta halvemmalla ja kehoitettiin tilaamaan sähkösopimus puhelimitse tai sitten itsenäisesti verkkolomakkeen kautta eikä hintaan voida vaikuttaa.

Puhelinvaihteiden ruuhkat

Puhelinvaihteissa esiintyi suurta ruuhkaa, parhaimmillaan saimme odottaa 40 minuuttia, että pääsimme läpi. Olisimme toivoneet, että olisi voinut jättää puhelinnumeron vaihteeseen, että meille olisi soitettu takaisin, mutta mistään emme saaneet tätä optiota vaan meidän täytyi jonottaa maksullisessa puhelinvaihteessa. Jonotuksemme osoittautui kuitenki pettymykseksi kun hintaan ei voinut vaikuttaa millään tavalla.

Arvostelumme voittaja

Kotimaan Energia tarjoaa halvimman sähkön kun ottaa huomioon kaikki heidän etunsa. Vaikka sopimus on määräaikainen niin sen kuitenkin pystyy perumaan muuttaessa.

Sähkön kilpailutuksessa käytetyt sähköntarjoajat

Kotimaan Energia

Kotimaan Energian määräaikainen 24kk sopimus on suosituin valinta. Sähköyhtiö tarjoaa parhaat edut, joihin kuuluu mm. Bonus-tunti, jossa tienaat 1h sähköä ilmaiseksi joka päivä. Sen lisäksi sopimukseen kuuluu muuttajan etu, joka tarjoaa muuttajille jopa 120h ilmaista sähköä! Sähkösopimuksesta et maksa perusmaksua lainkaan ensimmäisen vuoden osalta. Tämän jälkeen perusmaksu on 3,90€/kk. Sopimukseen voit valita vaihtoturva, jonka avulla päivität sähkösopimuksen halvempaan, mikäli sähkön hinta alenee tulevaisuudessa.

Oomi

Oomilta saat myös 24kk määräaikaisen sähkösopimuksen. Tunnettu ja vakaavarainen sähköyritys on yhdistynyt useasta sähköyhtiöstä ja sen kokemus alalta onkin valtava. Oomin Kiinteä 24kk sopimukseen voit niin ikään valita vaihtoturvan.

Fortum

Fortum Oyj Suomessa perustettu energiakonserni. Perustettu vuonna 1998. Pääomistajuus myyty saksaan Uniper yritykselle. Suosimme ennemin suomalaista mutta todella houkutteleva sähkösopimus kerrostaloihin sekä rivitaloihin joissa ei tarvitse maksaa lämmityskuluista erikseen.